Mijn naam is Michelle Vrij en ik ben 25 jaar oud. Ik hou van lekker en gezond eten, dansen, sporten en gezelligheid.  Ik vind het erg leuk en interessant om mensen te begeleiden naar hun doel op het gebied van voeding en leefstijl. Daarom ben ik, na mijn MBO dansopleiding, voeding en diëtetiek gaan studeren aan de Haagse Hogeschool.  In Juni 2018 ben ik afgestudeerd  en officieel diëtist, een beschermde titel in de gezondheidszorg (wet BIG). Daarnaast ben  ik geregistreerd in het kwaliteitsregister paramedici.

 

Ik ben van mening dat gezonde voeding een belangrijk middel is om ziektes te voorkomen en gezond, fit en oud(er) te worden. Voeding, beweging, ontspanning en andere leefstijlfactoren worden steeds vaker preventief ingezet om ziektes en nadelige gezondheidseffecten te voorkomen. Daarnaast is voeding van belang om te herstellen van aandoeningen en ziektes.

Als diëtist is het vanzelfsprekend belangrijk dat je op de hoogte blijft van alle nieuwe ontwikkelingen op het gebied van voeding en gezondheid. Ik volg daarom scholingen, bezoek congressen en lees vakbladen om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en meer.   

Naast mijn eigen praktijk ben ik werkzaam als (poli)klinische  diëtist. Direct na mijn afstuderen heb ik twee zwangerschapswaarnemingen opgevangen in het Spaarne Gasthuis in Hoofddorp. In deze functie was ik onder andere verantwoordelijk voor de afdeling Interne Geneeskunde, Orthopedie en het poliklinische spreekuur voor vrouwen met zwangerschapsdiabetes.

Daarnaast ondersteunde ik mijn collega’s op de afdelingen Oncologie, de dagbehandeling oncologie, Gynaecologie en Chirurgie. In het ziekenhuis werk je als diëtist voornamelijk met de bedoeling om mensen te genezen of te ondersteunen tijdens hun ziekte. 

17 juni aanstaande start ik met een nieuwe uitdaging, namelijk als klinische diëtist in het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk. Ik vind het erg leuk dat ik naast mijn eigen praktijk ervaring op kan en mag doen binnen het ziekenhuis. Op deze manier vorm ik mezelf tot een veelzijdige dietist die elke client of patient kan begeleiden, ondersteunen en adviseren.